animated sun
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

„Zdrowa kanapka na każdą okazję”, czyli warsztaty kulinarne w czasie podwieczorku

Jednym z bardzo istotnych obszarów edukacji zdrowotnej dzieci w wieku przedszkolnym jest zdrowe odżywianie – brzmi poważnie, a w praktyce jest wspaniałą przygodą i doświadczeniem, zwłaszcza, gdy ten posiłek dzieci przygotowują same.

Dzisiaj nasze przedszkolaki samodzielnie przygotowały dla siebie pyszne i zdrowe kanapki.

Oczywiście po starannym umyciu rąk i przygotowaniu miejsca na wspólny posiłek wszyscy zabrali się do pracy. Na stołach zagościły warzywa: świeże i kiszonki, kiełki, wędliny, sery, a także różne rodzaje pieczywa. Dzieci z wielką przyjemnością, kierując się swoim smakiem układały produkty, tworząc kolorowe kanapki, które potem z apetytem wszyscy zjedli.

„Umiem sam przygotować zdrowy posiłek, czyli kształtowanie pozytywnego stosunku do zdrowego żywienia oraz samodzielne przygotowanie posiłków” to jeden z ważnych bloków tematycznych realizowanego w przedszkolu programu zdrowotnego i po dzisiejszym podwieczorku dzieci na pewno zrobiły kolejny duży skok, w kierunku pełnej i świadomej samodzielności. Brawo przedszkolaki!

Zapraszamy do obejrzenia naszych pyszności na zdjęciach.

Skip to content